df

Kupovina od Nas

Naše iskusno osoblje koje govori engleski, ruski i srpski su tu da vam proces kupovine učine što lakšim. Evo par razloga zašto nas naši kupci preporučuju svojim prijateljima i porodici:

  • Svi naši projekti imaju 10 godina garancije na samo zdanje i 2 godine garancije na završne radove u zgradi.
  • Za sve završene nekretnine nudimo pozajmicu od 50% od vrednosti nekretnine, koja se isplaćuje u periodu od 24 meseci
  • Svi naši kompleksi se profesionalno održavaju od strane naše sestre kompanije Pluto Property Management, koja vodi brigu o tome da vaš stan, bazeni i vrtovi uvek budu u najboljem stanju
  • Naši kompleksi imaju domare i recepcionare, koji omogućavaju da lako izdate svoju imovinu
  • Imamo partnerstvo sa vodećom turističkom kompanijom Explore Montenegro, koja može da obezbedi usluge iznajmljivanja vaše nekretnine

Koji su koraci u kupovini Pluto Developments imovine u Crnoj Gori?

Kada se odlučite da kupite neku od Pluto Developments nekretnina u Crnoj Gori, od vas će se tražiti da popunite rezervacioni formular i date rezervacioni nepovratni depozit od €5,000. Ovim putem omogućavate da se izabrana vaša nekretnina skine sa tržišta u periodu od mesec dana dok se formalnosti kupoprodajnog procesa ne završe. Sledeći korak je potpisivanje kupoprodajnog ugovora u kancelarijima lokalnog javnog beležnika.

Koje su faze isplate i da li postoji porez na prenos apsolutnih prava u Crnoj Gori?

Za nekretnine koje su u izgradnji, obično postoji isplata kupoprodajne cene u ratama koje prate dinamiku gradnje, a najviša rata je po završetku izgradnje i u trenutku primopredaje imovine. Za nekretnine koje su već završene, čitav iznos kupoprodajne cene se obično plaća odmah, ali takodje obezbedjujemo i kredit od 50% od vrednosti nekretnine, koji se isplaćuje u periodu do 24 meseci. Za novoizgradjene objekte nema poreza na prenos apsolutnih prava. Dok za renovirane (uključujući i mnoge Lucici Village kuće) postoji porez na prenos apsolutnih prava u visini od 3%.

Da li mi je potreban advokat prilikom kupovine imovine u Crnoj Gori?

Preporučujemo vam da angažujete nezavisnog advokata u Crnoj Gori koji će da vas zastupa u kupoprodajnom procesu.

Ko može da kupi nekretninu u Crnoj Gori?

Građani bilo koje države iz EU, kao i Rusije i Ukrajine (i mnoge druge države) mogu da kupe imovinu u Crnoj Gori bez ikakvih ogranicenja.